Din webbläsare (Internet Explorer 7 eller tidigare) är gammal. Den har kända säkerhetsbrister kan ske inte visar all funktionalitet på den här sajten eller andra sajter. Läs om hur du uppdaterar din webbläsare.

X

Du är här

Föreläsning: Moder jords döttrar

Stad: 
Umeå universitet, sal 205

 Carmen Blanco Valer

 

I år går Umeås första Feministiskt Forum av stapeln. Målet är sätta samman ett brett program, men också att bli en mötesplats där feminister från hela Umeåregionen kan diskutera, umgås och berika varandra. Syftet med forumet är även att arbeta för att lyfta jämställdhetsdebatten i Umeå och Sverige och nå ut till en bred publik.

 

Carmen Blanco Valer, vice ordförande för Latinamerikagrupperna, har blivit inbjuden att hålla en föreläsning om moder jords döttrar:

 

I över 500 år har ursprungsfolkskvinnorna i Sydamerikanska Anderna fått kämpa till försvar av sina kroppar och människovärde, samt sina folks territorier och rättigheter. Deras multipla kamp mot den koloniala invasionen, plundringen, rasismen och nya patriarkala ideologier har oftast osynliggjorts. Trots det kraftigt minskade handlingsutrymmet har de stegvis lyckats återerövra platser i de nya samhällen som växer fram i den andinska regionen - med stöd av spåren av ärvda genusperspektiv, aktivt deltagande, organisering och inte minst styrkan som härleds från Moder Jord.

 

Medverkande: Carmen Blanco Valer
Vice ordförande, Latinamerikagrupperna

 

Arr: Latinamerikagrupperna

 

Besök Feministiskt Forum och ta del av hela programmet