Din webbläsare (Internet Explorer 7 eller tidigare) är gammal. Den har kända säkerhetsbrister kan ske inte visar all funktionalitet på den här sajten eller andra sajter. Läs om hur du uppdaterar din webbläsare.

X

Du är här

Rätten till mark- en gåva som sätter mänskliga rättigheter före vinstintressen

Stöd de latinamerikanska folkrörelsernas arbete mot [no-lexicon]landgrabbing[/no-lexicon] och försvar av sina traditionella territorier.

Köp en gåva - få ett fin gåvobevis som du själv kan skriva ut och ge bort.


Rätten till mark är avgörande för människors möjlighet till försörjning. Men allt oftare blir småbrukare och ursprungsfolk av med sin mark, i samband med att företag, stater och andra aktörer köper upp eller arrenderar markområden för storskaliga produktion av agrobränslen och djurfoder.

Dessa investeringar marknadsförs som positiva för landsbygdens utveckling men konsekvenserna, av så kallad landgrabbing, är ofta allvarliga för miljö, mänskliga rättigheter och tillgången till mat.

“De kom. De hade Bibeln och vi hade marken. Och de sade till oss: «Slut era ögon och be». Och när vi öppnade våra ögon var marken deras, och vi hade Bibeln.”

Eduardo Galeano (fri översättning)

Din gåva stödjer ursprungsfolksnätverken Caoi och Waqib’Kej i deras påverkansarbete för rätten att tillfrågas om projekt på deras territorier, till exempel gruvbrytning eller oljeborrning.

Ditt gåva stödjer också Cloc/La Via Campesinas i sitt arbete att uppmärksamma och rapportera om kränkningar av mänskliga rättigheter relaterade till exempelvis landgrabbing, gruvindustri och monokulturer.

Tack för ditt stöd!

Latinamerikagrupperna har ett 90-konto och är medlem i Frivilligorganisationernas Insamlingsråd. Därför kan du känna dig trygg när du ger en gåva.

Klicka för att se gåvobevis: 
250,00kr
  • Ta ställning för en rättvis och hållbar värld, du med.
    Bli medlem nu »

  • Tillsammans med Latinamerikas folkrörelser förändrar vi de strukturer som gör att personer tvingas leva i fattigdom och förtryck. Ditt stöd behövs »

    Ta ställning för #schysstapensioner d
    Hjälp oss fördela kakan mer rättvi.
  • Som månadsgivare tar du ställning för en mer rättvis och hållbar värld varje månad.        Bli månadsgivare nu »