Din webbläsare (Internet Explorer 7 eller tidigare) är gammal. Den har kända säkerhetsbrister kan ske inte visar all funktionalitet på den här sajten eller andra sajter. Läs om hur du uppdaterar din webbläsare.

X

Du är här

Radiopris till aktiv i Latinamerikagrupperna

Anna Nylander, aktiv i Latinamerikagrupperna Uppsala vann kategorin Bästa reportage 2011 i Studentradiopriset. Ett reportag som gjordes i samband med en resandekurs av Sörängen folkhögskolas och Latinamerikagrupperna. 

Inslaget handlar om oljeutsläppen som det nordamerikanska företaget Chevron har dömts för i Ecuador 1964-1992 då de var verksamma i regionen och hur det påverkat befolkningen som nu kämpar för upprättelse. Svenska AP-fonderna investerar 2 miljarder i företag.

Annas reportage Katastrof om oljeutsläppen i Ecuador till utnämnde vinnare med motiveringen:

 "Det reportage jag valt till vinnare är ett starkt reportage som inte bara ger mig ny kunskap, utan också berör mig väldigt mycket. Historien som berättas här är viktig och ger röst till människor som kanske inte alltid får plats i mediautrymmet. Musiken, rösterna och beskrivningarna av miljöerna förflyttar mig som lyssnare i tid och rum, och det personliga engagemanget hos reportern som liksom sipprar ut mellan raderna förstärker den här berättelsen ytterligare. Dessutom lämnas vi med reflektionen att den här historien är ännu inte färdigberättad. Resultatet är ett reportage som stannar kvar hos mig långt efteråt."

Varmt grattis, Anna!